5 TÉNY, AMIT TUDNIA KELL A FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOKRÓL!

Manapság fogpótlásként a leggyakrabban és leginkább alkalmazható kezelés a fogászati implantátum beültetése, amely erősség és tartósság tekintetében közel azonos a természetes fogakkal. Ennek köszönhetően, azok az emberek, akik már rendelkeznek fogászati implantátummal jobb életminőségen élhetnek, a harapásuk és a rágásuk minősége is megegyezik a foghiányos állapotot megelőző időszakkal, mintha sose veszítették volna el saját fogukat.

Miután a páciensnél sor került a fog implantálásra, beindul egy természetes folyamat, miszerint az íny körbenövi a fogászati implantátumot. Ez pedig létrehoz egy olyan erős kapcsolatot, amely hasonlóan funkciónál, mint a természetes foggyökér, így kialakítva a tökéletes fogpótlást.

Ismerje meg a továbbiakban azt a kiemelkedő 5 tényt a fogászati implantátumokról, amiket mindenféleképpen tudnia kell róluk:

1. A fogbeültetés nem bonyolult vagy veszélyes!

Sokan úgy vélekednek a fogászati implantátumokról, hogy mivel egy műtéti beavatkozásról van szó, így az biztosan veszélyes, kockázatos és rendkívül bonyolult eljárás. Azonban ez egy tévhit, mivel napjainkban ez már egy rutineljárásnak számító beavatkozás, hiába, hogy műtétről, kvázi egy protézis beültetéséről van szó az állkapocsba. Fogbeültetést minden megfelelő képesítésű fogorvos és szájsebész szakorvos végezhet, és akár világszerte, naponta több ezer implantátum kerülhet sikeresen beültetésre.

Implantcenter klinikánkon közel 99%-os sikerességi rátával dolgoznak szakembereink, és több tízezer beültetéssel a hátuk mögött kiemelkedő tapasztalattal bírnak!

2. A fogászati implantátum ápolása egyszerű!

A természetes fogakkal ellentétben a fogászati implantátumoknál nem alakul ki lyuk vagy szuvasodás, mivel olyan anyagból készülnek, amely bár kinézetre tökéletesen harmonizál a meglévő fogsorral, mégis „mesterséges”. Azonban az ápolásuk legalább annyira fontos, mint a saját fogak esetében, tehát a fogbeültetést követő gyógyulási időszak után ugyan úgy kell foglalkozni velük. Mivel extra igényük nincs a fogápolást illetően, könnyen beleilleszkednek a napi rutinba.

Implantcenter klinikánkon részletes tájékoztatást adnak pácienseinknek mind a fogászati implantátum, mind a ráhelyezett koronákat illetően magasan képzett szakembereink!

3. A fogbeültetés hosszú távú – pozitív – hozadéka a csontvesztés csökkenése!

A fog elvesztését követően természetes következmény, hogy az állkapocscsont valamely mértékig elsorvad. Mivel már nincs mit alátámasztania, nincs foggyökér, elkerülhetetlen, hogy szép lassan elkezdjen felszívódni és visszahúzódni a csont. Ezzel a folyamattal viszont megváltozhat az arc és a száj alakja, formája. Azonban a fogbeültetés kipótolja a hiányt és ennek köszönhetően megállíthatja vagy visszaállíthatja az eredeti állapotot, hiszen „új fog” kerül be a korábbi foghiány helyére, amely ugyanazokat a funkciókat képes ellátni, legalább olyan hatékonyan.

Implantcenter klinikánkon új, Magyarországon egyedülálló szájsebészeti nagyműtőnknek köszönhetően összetettebb műtétek is kivitelezhetőek, mint, szükség esetén, a csontpótlás speciális esetei.

4. A fogászati implantátum több egészségügyi előnnyel is jár!

A fogbeültetés nem csupán esztétikailag fontos eljárás. Azáltal, hogy helyreállítja a harapási, rágási funkciókat, a fogászati implantátum képes javítani az emésztést is. Ezen felül a fogpótlásnak köszönhetően elkerülhetőek az esetleges komolyabb, közvetett szervi problémák is, mint a szívbetegség kialakulása. Nem beszélve persze azon pozitív hatásairól, amik a lelki állapotra vonatkoznak, hiszen a foghiány kiküszöbölésének hála magabiztosság nyerhető, és akár évekkel megfiatalodhat a megjelenés.

Implantcenter klinikánkon közel 30 éves tapasztalattal rendelkezünk. Fogorvosaink és szájsebészeink naprakész tudás birtokában állnak minden páciensünk rendelkezésére!

5. A fogbeültetés az egyik legjobb megoldás!

Fogorvosok és szájsebészek véleménye alapján is egyértelműen kijelenthető, hogy a foghiány pótlásának talán legjobb alternatívája a fogászati implantátum. Anyagát tekintve titán, aminek jóvoltából anti allergén, illetve hosszú távon nyújt olyan megoldást, amely a leginkább egyezik a természetes fogakkal. Számos előnye mind a testre, mind a lélekre gyakorolja pozitív hatásait, ami által kedvező ár-érték aránnyal kooperál.
Implantcenter klinikánkon olyan szakembereink várják, akik az implantálás specialistái. Több évtizede foglalkozunk fogpótlással, így több mint 28.000 sikeresen beültetett fogászati implantátummal tettük már jobbá pácienseink életét!
ÖN IS SZERETNE MEGSZABADULNI FOGHIÁNYÁTÓL ÉS ÉLVEZNI A FOGIMPLANTÁCIÓ ELŐNYEIT? KERESSE FEL KLINIKÁNKAT ÉS TEGYÜNK EGYÜTT AZÉRT, HOGY MÉG JOBBAK LEHESSENEK MINDENNAPJAI: