2018-BAN NYERT PÁLYÁZATUNK

Innovatív, azonnal terhelhető implantátum

A Implantcenter Kft. fennállása óta folyamatosan azon dolgozik, hogy úttörő munkával és innovatív lépésekkel a magyarországi magán fogászati ellátás, különösen pedig a fogászati implantáció szakmai színvonalát, tudásanyagát és hírnevét tovább gyarapítsa. Alaptörekvése a piaci igények maradéktalan kielégítése és a kifogástalan szolgáltatás garantálása, legyen szó fogászati vagy szájsebészeti ellátásról.

Az Implantcenter Kft. munkatársai másfél évtized alatt 32.000 implantátumot helyeztek be a pácienseknek, különböző gyártók termékeit használva miközben első kézből szereztek tapasztalatot arra vonatkozóan, hogy milyen egy jó implantátum, mi szolgálja leginkább a páciensek érdekeit, jólétét és segítheti a kollégák munkáját.

A projekt befejezési dátuma: 2021.02.28.

A pályázaton elnyert támogatásból egy olyan kutatás lebonyolítottunk le, amely által egy új, saját tervezésű és gyártású fogászati implantátum került megalkotásra. Várhatóan ez az új termék képes a magasabb árkategóriába tározó, prémium fogpótlások technikai hátterét és kivitelezési minőségét kedvező, széles körben elérhető áron biztosítani. Elsősorban Magyarországon, majd a környező országokban és Nyugat-Európában is.

A projekt keretében megvalósított, kiemelkedő minőségű, elérhető árú implantátummal történő fogpótlás lehetőségének köszönhetően a páciensek jóval szélesebb köre számára lesz biztosítható az egészség és az életminőség javítása.

Az NKFI Alap támogatásával az IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Kft. 118 126 440 forint összköltségű projekttel 91 399 384 forint összegű támogatást nyert el.

A projekt keretében egy kutatás zárult le, amelyben egy olyan implantátum került megalkotásra, amely képes a magasabb árkategóriába tartozó, prémium fogpótlások technikai hátterét és kivitelezési minőségét kedvező, széles körben elérhető áron biztosítani.

2011-BEN NYERT PÁLYÁZATAINK

Az illesztésmentes implantátum innovációjának bevezetése

AZ IMPLANTCENTER ÚJ INNOVÁCIÓJA MŰTÉTI SABLON FELHASZNÁLÁSÁVAL

Az illesztésmentes implantátum innovációjának bevezetése

A projekt a „Az IMPLANTCENTER új innovációja műtéti sablon felhasználásával” című pályázaton 61.094.556 Forint támogatást (KMOP-1.1.4-11/A-2011-0064) nyert el.

A projekt 2011.október 1-én indult és 2013. április 30-án zárult le. A pályázat keretében összesen 150 db sablon beszerzésére és felhasználására került sor azon páciensek körében, akik medikai szempontból alkalmasak voltak a műtétre. A páciensek részéről egyértelműen pozitívak a visszajelzések.

Weboldalak: www.nfu.hu / www.magzrt.hu

A projekt leírása:

Az IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Kft célja, hogy beruházásai kapcsán megvalósítsa a szakmában jelenleg elérhető legújabb és legfejlettebb szakmai megoldásokat, tovább emelje a szakmai színvonalat, és a lehető legmodernebb professzionális szolgáltatást nyújtsa a pácienseknek.

Ennek érdekében valósult meg az Implantcenter új innovációja műtéti sablon segítségével elnevezésű pályázat, mely jelentős újítás az implantációs eljárás során.

A CT alapján történő tervezés, fúrósablon készítés és vezérlés:

A CT alapján történő tervezés, fúrósablon készítés és vezérlés jelentősen segíti az orvos munkáját, továbbá a páciensek számára sokkal kisebb műtéti beavatkozást és gyorsabb gyógyulást jelent.
A műtéti sablon alkalmazásával egy új lehetőség nyílt meg. Ezeknél a zárt implantológiai műtéteknél feltárás nélkül, sablon vezérlésével történik a beavatkozás, ezáltal nincs csonthártya elemelés, így sokkal jobb és gyorsabb a gyógyulás, kisebb a bedagadás mértéke, ugyanakkor az idegsérülés veszélye is kisebb a pontos tervezés miatt. A legtöbb esetben az ideiglenes felépítmény / fogmű / közvetlenül a műtét után behelyezhető és a páciens teljes értékű szociális életet élhet már a gyógyulás időszakában.
A felmérések során egyértelműen beigazolódott ennek sikeressége és elfogadása a páciensek körében, pozitívabbak a visszajelzések a páciensek részéről.

Az IMPLANTCENTER minden esetben azt tartja szem előtt, hogy kövesse a piac igényeit, fejlessze a szolgáltatások körét, és alkalmazza mindazon megoldásokat, amelyek megfelelnek a legmagasabb szakmai elvárásoknak. A fent részletezett innovációval ezt teljes mértékben megvalósult, úgy a szakmai team, mint a páciensek legnagyobb megelégedettségére.

A kedvezményezett:

IMPLANTCENTER Szájsebészeti és Fogászati Kft.
Cím: 1024 Budapest, Margit krt. 67
Telefon: +36-1-422-0808

Közreműködő szervezet:

MAG (Magyar Gazdaságfejlesztési Központ) Zrt.
Cím: 1139 Budapest, Váci út 81-83.

2009-BEN NYERT PÁLYÁZATUNK

Klinikánk technológiai fejlesztését az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósította meg.

Weboldalak: www.nfu.hu / www.magzrt.hu