Klinikánkon alkalmazott modern csúcstechnológiás berendezések és alapanyagok

Az Implantcenter fogászati és szájsebészeti klinikán a legmodernebb berendezésekkel és alapanyagokkal ellátott kezelőkben, a lehető legmagasabb szakmai színvonalú ellátást biztosítjuk pácienseinknek. A teljes kezelési folyamat során a legkorszerűbb eszközöket és technológiákat alkalmazzuk, így pácienseink számára biztosított a hosszú távú, hatékony eredmény.

A teljes körű fogászati és szájsebészeti ellátás alapját egy röntgenfelvétel vagy CT készítése képezi, melynek segítségével fogorvosaink és szájsebészeink pontos képet kapnak a fogsor, illetve az állkapocs aktuális állapotáról, mely alapján pontosabb javaslatot tudnak adni a lehetséges kezelésre vonatkozóan.

Amennyiben a páciens egyéni fogászati problémájának megoldásához csak egy fogról szükséges röntgenfelvételt készíteni, akkor az Owandy RX nagyfrekvenciás intraorális röntgenkészüléket alkalmazzuk. Az Európában vezető pozícióban lévő, svájci gyártású készüléket világszerte több mint 50 ország fogászati klinikáján használják. A készülék a lehető legpontosabb felvételt tudja készíteni a páciens fogazatáról, emellett mérsékelt mennyiségű röntgensugarat bocsát ki.

Ha a röntgenfelvételt a páciens teljes fogsoráról, vagy egy komolyabb szájsebészeti beavatkozáshoz, az állkapocsról is készíteni kell, akkor a Kodak 9300 3D röntgenkészüléket alkalmazzuk. A készülék a ma elérhető legnagyobb felbontású felvételt képes elkészíteni fogsoráról, miközben minimális mennyiségű röntgensugarat bocsát környezetébe. A precíz felvétel által részletes információk állnak rendelkezésre a páciens személyre szabott diagnózisának felállításához.

Szájsebészeti munkáinkhoz a SA-310 Elcomed és KaVo INTRAsurg 300plus sebészeti motorokat, illetve ezek alkatrészeit használjuk. A készülékek segítségével könnyedén, gyorsan és hatékonyan elvégezhetők a szájsebészeti beavatkozások. Alkalmazásuk egyszerű, általuk szakembereink még precízebb munka elvégzésére képesek. A klinikánkon használt modern eszközöknek köszönhetően, már egy implantátum beültetése is csak minimálisan terheli meg az állkapcsot, így pácienseink szájsebészeti kezelése problémamentesen történik.

A fogászati és szájsebészeti kezelésekhez szükséges fogtechnikai munkákat, mint például héjak, koronák, fogpótlások, a házon belüli fogtechnikai laborunk végzi. Az Implantcenter fogászati és szájsebészeti klinika 2006-ban hozta létre saját fogtechnikai laboratóriumát, ahol a pácienseink számára készített egyedi munkák gyorsabban elkészülnek, így pácienseink hamarabb élvezhetik a magabiztos mosolyt.

Fogtechnikai gépparkunk az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával épült ki, melyben többek között megtalálható az Europa B XP autokláv készülék, illetve a Zenotech CAD/CAM rendszer is.

Az Europa B XP autokláv készüléket laborunkban a fogtechnikai munkák sterilizálására használjuk. A gépben lévő túlnyomásos vízgőz által a fogtechnikai munkákon, mint például héjakon, koronákon, implantátumokon található fertőzést okozó mikroorganizmusok anélkül semmisülnek meg, hogy a fogtechnikai munkák felületén bármilyen jellegű sérülés keletkezne.

A CAD/CAM csúcstechnológiai rendszer egy számítógépes tervezőprogram, melynek segítségével magas minőségű anyagokból pácienseinknek egyedi, ultra pontos cirkon fogászati fejeket és koronákat tudunk előállítani.
CAD, a számítógéppel vezérelt tervezés lényege, hogy a preparált fogakról vett lenyomat alapján készült minta adatait egy speciális scanner beolvassa és rögzíti a számítógépen. A folyamat következő eleme a CAM, a számítógép által vezérelt megmunkálás, amikor egy speciális frézgéppel a scannelt adatok és a számítógépes program alapján a korona vázát gyárilag készült nagykeménységű cirkónium-oxid tömbökből fúrják ki, mely ezt követően a fogra vagy implantátum felépítményére helyezhető fel. A rögzített cirkon korona sokkal nagyobb ellenálló képességgel rendelkezik a régebbi típusú koronákhoz képest, tökéletesen ereszti át a fényt és mindemellett allergiamentes megoldást is kínál pácienseinknek.