A teljes körű fogászati és szájsebészeti ellátás alapját egy röntgenfelvétel vagy (CB)CT készítése képezi. Ennek segítségével fogorvosaink és szájsebészeink pontos képet kapnak a fogsor, illetve az állkapocs aktuális állapotáról, mely alapján pontos javaslatot tudnak adni a kezelésre vonatkozóan.

Amennyiben páciensünk egyéni fogászati problémájának megoldásához csak egy fogról szükséges röntgenfelvételt készíteni, akkor az Owandy RX nagyfrekvenciás intraorális röntgenkészüléket alkalmazzuk. Az Európában vezető, svájci gyártású készüléket világszerte több mint 50 ország fogászati klinikáján használják. A készülék a lehető legpontosabb felvételt tudja készíteni páciensünk fogazatáról.

KLINIKÁNKON PANORÁMARÖNTGEN FELVÉTELT IS KÉSZÍTÜNK

Ha a röntgenfelvételt páciensünk teljes fogsoráról, vagy egy komolyabb szájsebészeti beavatkozáshoz, az állkapocsról is készíteni kell, akkor panoráma röntgen készítéséhez a Kodak 9300 3D röntgenkészüléket alkalmazzuk.

A röntgenfelvétel mindössze pár másodperc alatt elkészül, fájdalommentesen. A felvétel minimális sugárterheléssel készül, valamint pácienseinket ólomköpennyel is védjük a felvétel készítése alatt, így annak használata még biztonságosabb. A panoráma röntgen készítésekor viszont fontos, hogy pácienseink ne viseljenek pl. nyakláncot, fülbevalót vagy fém tartalmú hajdíszt ezalatt a rövid idő alatt.

A készülék a ma elérhető legnagyobb felbontású felvételt képes elkészíteni fogsoráról. A precíz felvétel által részletes információk állnak rendelkezésre páciensünk személyre szabott diagnózisának felállításához.